Het stond al een tijdje op mijn lijstje om opgeklopte feta te maken. Het is super makkelijk om te maken, maar het kwam er telkens maar niet van. Je maakt opgeklopte feta in de keukenmachine en is echt in 5 minuten klaar.
Er zullen zeker nog meer variaties volgen, maar voor dit eerste recept koos ik voor een topping van gepofte snoeptomaatjes en honing. Ik gebruikte een fles appelazijn van Tromp & Rueb die in de sustainable box van Kroon op het werk zat. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
Voor de gepofte tomaatjes:
– 250 gram snoeptomaatjes
– een scheut olijfolie
– een scheutje appelazijn
– peper en zout
– honing (garnering)
Voor de whipped feta:
– 200 gram feta
– 50 gram zuivelspread
– een scheutje honing
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 25 minuten.
– Was de snoeptomaatjes, dep ze droog en doe ze in een kleine ovenschaal.
– Meng de olijfolie, appelazijn, peper en zout door de snoeptomaatjes en doe ovenschaal met tomaatjes voor 25 minuten in de oven.
– Doe de feta samen met de zuivelspread en een scheutje honing in een keukenmachine en mix gedurende 5 minuten tot een gladde dip.
– Stort de dip in een kom en zet in de koelkast tot de tomaatjes klaar zijn.
– Schep de tomaatjes zodra ze klaar zijn over de dip en garneer met wat extra honing.
– Serveer met (pluk)brood, crackers of toastjes.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Bewaar de opgeklopte feta in de koelkast.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!