In de laatste editie van de Foodybox van Kroon op het werk zaten peren van Sweet Sensation. De peren zijn zoet en sappig met een stevige bite. Je kunt ze gewoon uit het vuistje eten, op brood doen met roomkaas of je maakt er dit heerlijke dessert mee.
Met deze gepocheerde peren in chocoladesaus steel jij de show! Het is uiteindelijk helemaal niet veel werk en nog eens makkelijk te maken ook.
Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten:
– 4 peren
– 50 gram kristalsuiker
– een scheutje citroensap (flesje)
– 150 gram pure chocolade
– 150 ml slagroom
– pecan-karamelijs
– 500 ml water
– een vel bakpapier
Bereidingswijze:
– Schil de peren en haal met een appelboor het klokhuis uit de peren.
– Zet de peren rechtop in een pannetje met het water tot ze net onder water staan en voeg hieraan de suiker en het citroensap toe en breng aan de kook. Zet dan het fornuis lager, zodat het water rustig pruttelt.
– Knip uit het bakpapier een cirkel dat iets groter is dan de bovenkant van de pa en knip dan gat in het midden.
– Leg het bakpapier op de peren en schep voorzichtig een laagje water op het bakpapier, zodat de peren niet naar boven komen drijven.
– Laat de peren 20 minuten pocheren.
– Maak ondertussen de chocoladesaus door de slagroom in een steelpan te verwarmen tot deze bijna kookt.
– Breek de chocolade en roer door de slagroom tot deze helemaal is opgelost. Haal de steelpan van het fornuis en zet weg.
– Haal de peren uit de pan als ze klaar zijn en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.
– Zet de peren rechtop op een bord. Doe er twee bollen pecan-karamelijs bij en giet de chocoladesaus over de peren.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!