Boterkoek

Ik wilde al heel lang boterkoek maken en toen onlangs mijn oom en tante op bezoek kwamen, besloot ik dat zij mijn proefkonijnen konden zijn, aangezien mijn tante ook graag bakt.
Boterkoek is helemaal niet moeilijk om te maken, al had ik wel een beetje ruzie met het deeg toen ik het in de bakvorm deed. Gelukkig was dat makkelijk op te lossen door het deeg met de achterkant van een natte lepel voorzichtig plat te drukken in de vorm.

Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten:
– 250 gram bloem
– 200 gram roomboter ( in kleine stukjes en op kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– 8 gram vanillesuiker
– 2 eieren
– een snuf zout
– springvorm van 26 cm.

Bereidingswijze:
– Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden en stel in op 35 minuten.
– Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix tot een luchtig mengsel.
– Voeg 1 ei en een snuf zout toe en mix goed.
– Doe als laatste de bloem erbij en mix tot een stevig geheel.
– Vet de springvorm in en verdeel het deeg egaal over de vorm. Ik maakte een eetlepel vochtig onder de kraan om het deeg zo goed over de vorm te verdelen.
– Klop het tweede ei los en bestrijk hiermee de boterkoek.
– Maak dan met een vork streepjes in de boterkoek.
– Bak de boterkoek in 35 minuten gaar en laat vervolgens afkoelen op een rooster.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 50 minuten

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s