Appelkruimeltaart

Ik wilde al een tijdje eens een appelkruimeltaart maken. Aangezien ik in een verleden niet zo’n goede ervaring had met kruimeldeeg, stelde ik het telkens uit, maar het bleef wel telkens door mijn hoofd spoken. Twee weken terug besloot ik de gok toch maar eens te wagen en van scratch een appelkruimeltaart te maken.

Appelkruimeltaart-lovetocookhealthy

Deze taart is zo ontzettend lekker, die wil je gewoon ook maken. Ja, het kost wat tijd maar dan heb je een heerlijke appelkruimeltaart zonder gekke toevoegingen. Ik heb het recept en de ingrediënten opgebouwd in stappen. Dat vind ik zelf het makkelijkste wanneer ik een taart bak. Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een appelkruimeltaart:

Stap 1: voor het taartdeeg
– 225 gram bloem
– 125 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
– 110 gram lichte basterdsuiker
– 1 ei
– 1/2 theelepel vanille-extract
– een eetlepel paneermeel

Stap 2: voor de appelvulling
– 650 gram Jonagold appels
– 50 gram kristalsuiker
– 1 eetlepel kaneel
– een beetje citroensap (uit zo’n flesje)

Stap 3: voor het kruimeldeeg
– 125 gram bloem
– 100 gram witte basterdsuiker
– 75 gram ongezouten roomboter (koud)
– een snufje zout
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:
Algemeen:
– Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht) en stel in op 65 minuten.
– Vet een taartvorm goed in met bakspray, boter of olie.

Stap 1: het taartdeeg
– Mix in een kom de boter, suiker, bloem, ei en vanille-extract tot een stevig deeg. Ik deed dit met de mixer en kneedde alles daarna met de hand tot een stevig deeg.
– Rol het deeg uit op een siliconenbakmat of tussen vershoudfolie en bekleed daarna de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg.
– Strooi het paneermeel over de bodem.

Stap 2: de appelvulling
– Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
– Doe de appels in een kom, strooi hierover de kaneel, suiker en een beetje citroensap en meng alles goed door elkaar.
– Zet apart.

Stap 3: het kruimeldeeg
– Snijd de boter in kleine stukjes en doe samen met de suiker en een snuf zout in een kom.
– Mix de boter, suiker en zout een minuutje.
– Voeg nu de bloem en kaneel toe en mix goed door elkaar tot je een mooi kruimeldeeg hebt.
– Kneed eventueel met je handen de kruimels iets groter.

Stap 4: de taart afmaken
– Verdeel de appels over het paneermeel in de springvorm.
– Bedek de appels met het kruimeldeeg.
– Doe de taart in de oven en bak hem in 65 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in de vorm.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

3 gedachtes over “Appelkruimeltaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s