In de voorraadkast trof ik nog een potje sambal badjak aan, die ik vorig jaar had gekregen van Kroonophetwerk. Ik was er nog niet aan toegekomen om er mee te koken, dus het werd hoog tijd. Ik besloot er pittige gehaktballetjes met sperziebonen en rijst mee te maken.
Deze maaltijd maak je makkelijk en snel klaar. Lees je mee?
Ingrediënten voor 2 personen:
– 250 gram rundergehakt
– een flinke snuf uienpoeder
– 50 ml ketjap manis + een scheutje
– 150 ml water
– 1 theelepel sambal badjak
– 400 gram sperziebonen (bevroren)
– 150 gram zilvervliesrijst
– 2 eetlepel geraspte kokos
– 2 handjes pinda’s
– 2 theelepels gebakken uitjes
– een scheut olijfolie
Bereidingswijze:
– Kook de rijst volgens de instructies van het pak.
– Stoom ondertussen de sperziebonen gaar.
– Meng het uienpoeder en de ketjap met het gehakt en draai er gehaktballetjes van.
– Verhit wat olijfolie in de pan.
– Bak de gehaktballetjes rondom bruin, voeg het water toe, doe het deksel op de pan en laat ze op laag vuur 15 minuten sudderen.
– Roer de sambal door de jus en doe er nog een scheutje ketjap bij.
– Laat de saus 5 minuten indikken door de deksel van de pan te laten.
– Giet de rijst af en schep in 2 kommen.
– Leg hierop de sperziebonen en gehaktballetjes en verdeel de jus over de kommen.
– Maak af met de kokos, uitjes en pinda’s.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!