Cottage pie

Deze cottage pie is echt comfort food. En ook nog eens makkelijk te maken, de oven doet namelijk het meeste werk.

Je kunt de cottage pie van tevoren klaarmaken, zodat je hem op alleen nog maar in de oven hoeft te doen ’s avonds. Zoek je een vegetarische cottage pie, klik dan hier.

Ingrediënten:
– 1 kilo iets kruimige aardappelen
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 3 winterwortels
– 500 gram mager rundergehakt
– 450 gram diepvries doperwten
– een theelepel rozemarijn
– 2 eetlepels worcestershiresauce
– een klein blikje tomatenpuree
– 100 gram geraspte kaas
– olijfolie
– een klontje roomboter
– peper en zout

Bereidingswijze:
– Schil de aardappelen, was ze en snijd in vieren.
– Doe ze in een pan met water en kook ze in 20 minuten gaar.
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Schil de wortels en snijd ze in plakjes.
– Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui.
– Voeg de gehakt toe en rul deze.
– Voeg de wortel, tomatenpuree, worcestershiresauce, tuinerwten en rozemarijn toe en laat 10 minuten stoven.
– Verwarm nu de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
– Giet de aardappels af en stamp de aardappels met een klontje boter en 50 gram kaas tot een puree. Maak op smaak met peper en zout.
– Doe het gehaktmengsel onder in de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree.
– Strooi de overige 50 gram kaas over de aardappelpuree en bak de cottage pie in 30 minuten in de oven tot de kaas een goudgele kleur heeft.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s