Limoncello cake

In één van de foodyboxen van Kroonophetwerk zat een fles limoncello. Daar wilde ik een lekkere cake mee maken.

Het resultaat is een lekkere, zomerse cake.Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor een cake:
– 175 ml Limoncello (kamertemperatuur)
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram boter (kamertemperatuur)
– 200 gram suiker
– een zakje vanillesuiker
– vier eieren (kamertemperatuur)
– een snufje zout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en stel in op 60 minuten.
– Mix in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
– Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel.
– Voeg nu het zelfrijzend bakmeel voorzichtig toe aan het beslag. Mix dit tot je een glad beslag hebt.
– Doe als laatste de Limoncello erdoor en mix goed.
– Vet een bakvorm in en bestrooi rijkelijk met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake straks makkelijker uit de vorm komt.
– Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
– Als hij klaar is laat je hem even afkoelen in het blik, haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem vervolgens verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s