Romige courgettesoep

Ik vind het altijd heerlijk om soep te maken. Je kunt zo ontzettend veel variëren en je zet binnen het uur een lekkere, voedzame maaltijd op tafel.
Een tijdje terug maakte ik deze heerlijke, romige courgettesoep zonder room te gebruiken. Nu had ik ooit ergens gelezen dat je een soep romiger kunt maken door rijst toe te voegen, dus paste ik dat bij dit recept toe.

De soep wordt er inderdaad iets romiger van en vult net iets meer dan wanneer je geen rijst toevoegt. Deze soep is makkelijk klaar te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Een ideaal gerecht voor Lovetocookhealthy!

Ingrediënten voor 1 liter soep:
– 3 courgettes (ongeveer 1 kilo)
– 1 liter water
– 2 blokjes kippenbouillon
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– twee handjes zilvervliesrijst
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een soeppan. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan. Was de courgettes en snijd deze in stukken. Als de ui en knoflook gefruit zijn, dan voeg je de courgette, kippenbouillon, rijst en het water toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Draai het vuur laag en pureer de soep helemaal glad. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Een gedachte over “Romige courgettesoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s