Gezondere tiramisu

I love tiramisu. Helaas is tiramisu nogal calorierijk en niet zo verantwoord, dus daarom maakten we een caloriearme tiramisu. Aangezien de kerstdagen (oké laten we eerlijk zijn, de hele decembermaand) nogal slecht voor de lijn zijn, vonden wij het tijd voor een dessert dat bijna hetzelfde smaakt als the real thing, maar minder impact op je lijn heeft.

Het recept dat ik je vandaag laat zien is voor vier porties, maar dit kun je makkelijk verdubbelen. Oh en de tiramisu is binnen 10 minuten klaar en hoeft dan alleen maar 3 uur op te stijven in de koelkast. Kun jij mooi aan de slag met de rest van het kerstdiner! Ben je nieuwsgierig geworden naar deze gezondere tiramisu? Hier komt het!

Ingrediënten voor 4 personen:
– 15 lange vingers
– 2 kopjes sterke koffie
– 400 gram ricotta
– 2-3 eetlepels honing
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 1 theelepel vanille-extract
– cacao

Bereidingswijze:
Meng de ricotta, yoghurt, honing en vanille met een mixer in een kom. Proef of het mengsel zoet genoeg is en voeg eventueel wat extra honing toe.

Pak een kleine plastic bak of kleine ovenschaal en rol voor de onderste laag een voor een 7,5 lange vingers door de koffie. Ik rolde ze zelf tweemaal door de koffie, zodat ze niet te zacht worden. Onze tiramisu hebben we als volgt opgebouwd: 6 lange vingers onder elkaar en 1,5 lange vinger aan de zijkant.

Smeer nu de helft van het ricottamengsel over de lange vingers. Dompel de overgebleven lange vingers in de koffie en leg op de ricottalaag. Smeer de tweede helft van het ricottamengsel op de lange vingers en strooi hier naar smaak cacao over.
Dek de bak/schaal af en zet de gezondere tiramus gedurende 3 uur in de koelkast.

Totale bereidingstijd: 10 minuten + 3 uur wachttijd.

4 gedachtes over “Gezondere tiramisu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s