Quiche met tomaat en pesto

In juli vierden mijn man en ik onze verjaardagen en hadden we de familie uitgenodigd voor een barbecue. Helaas is het Nederlandse weer niet zo betrouwbaar en kon de barbecue niet doorgaan, daarom hielden we een buffet. We maakten onder andere deze heerlijke quiche met tomaat en pesto en deze viel bij iedereen zo goed in de smaak, dat ik een dag later twee kleinere taartjes maakte, die mijn man en ik mee naar ons werk konden nemen.

Ik heb het al vaak gezegd en zeg het opnieuw, een quiche is helemaal niet veel werk! De oven doet het meeste werk, zodat je lekker iets anders kunt gaan doen. Ideaal.

Ingrediënten voor 1 quiche:
– vijf plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer
– een klein potje groene pesto
– een bol mozzarella
– 6 romatomaten
– een teentje knoflook
– vijf eetlepels olijfolie

Bereidingwijze:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat het deeg ontdooien. Gebruik een eetlepel olijfolie om een lage taartvorm in te vetten. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes. Doe de overige vier eetlepels olijfolie in een kommetje en pers de knoflook hierin uit.
Beleg nu de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de pesto met een eetlepel over de taartbodem. (Ik hield een beetje over). Verdeel vervolgends de tomaat en mozzarella over de bodem. Besprenkel de taart als laatste met de knoflookolie en bak de taart in 20 minuten gaar.

Haal de taart uit de oven en laat heel even staan. (De taart kan trouwens wat vochtig blijven.)

Totale bereidingstijd: 40 minuten.

2 gedachtes over “Quiche met tomaat en pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s