Chocoladecupjes met witte chocolademousse

Weet je nog niet welk nagerecht je voor Kerst gaat maken? Dat komt dan goed uit, want deze week staat in het teken van kerstdesserts!
Wat vind je dan van deze chocoladecupjes met witte chocolademousse? Het is een makkelijk recept en het vult goed, maar niet zo erg dat je bomvol zit na het eten.
chocoladecupjes-met-witte-chocolademousse-lovetocookhealthy-5
Wij aten dit nagerecht vorig jaar met Kerst en het was een topper! Dus mocht je nog twijfelen, kijk dan eens naar dit recept!

Ingrediënten voor 6 personen:
– 210 gram witte chocolade
– 600 ml slagroom
– 30 gram suiker
– 3 blaadjes gelatine
– 200 gram smelt chocolade (melk)
– 6 hulstblaadjes van chocolade
– optioneel rood fruit
Extra:
– siliconen cupcake vormpjes
– een kookkwast
– een spuitzak

Bereidingswijze:
Week de gelatine in een kommetje koud water. Doe 450 milliliter slagroom in een kom en klop met een mixer tot het net stevig is.
Breek de witte chocolade in stukjes, doe samen met de overgebleven 150 milliliter slagroom en de suiker in een pannetje en laat op het vuur warm worden. Als de slagroom warm is, haal je het pannetje van het vuur en roer je alles goed door.
chocoladecupjes-met-witte-chocolademousse-lovetocookhealthy
Knijp nu het water uit de gelatine en roer door dit mengsel. Let op dat de gelatine is zijn geheel wordt opgenomen.
Giet nu het geheel in een kom en doe een derde deel van de slagroom bij dit chocolade-mengsel. Meng door elkaar en als dit goed gemengd is doe je de rest van de slagroom erdoor. Zet de schaal met mousse in de koelkast en laat zeker twee uur opstijven.
chocoladecupjes-met-witte-chocolademousse-lovetocookhealthy-2
Verwarm nu de chocolade au-bain marie of in de magnetron en roer goed door. Lepel wat chocolade in een cupcakevorm en met behulp van de kwast bedek je de hele binnenkant van de cupcakevorm met chocolade.
Zet op de kop in een bakje en bedek de overige cupcakevormpjes ook. Zet in de koelkast en bewaar de overgebleven chocolade.
Na een kwartier haal je de cupcakevormpjes eruit en voorzie je ze van nog een laag chocolade. Zet ze weer op de kop in de koelkast en laat zeker een uur stollen.
chocoladecupjes-met-witte-chocolademousse-lovetocookhealthy-3
Haal de mousse en chocoladecupjes uit de koelkast. Haal voorzichtig de siliconenvormpjes weg.
Doe de mousse in de spuitzak en spuit de mousse in de cupjes. Maak af met een hulstblad van chocolade en eventueel nog wat rood fruit.
Je kunt deze laatste stap een paar uur voor het serveren van het dessert al doen. Zet de cupjes dan gewoon in de koelkast en serveer ze dan op het moment dat het jou uitkomt. Eet smakelijk!
chocoladecupjes-met-witte-chocolademousse-lovetocookhealthy-4

chocoladecupjes-met-witte-chocolademousse-lovetocookhealthy-6

Totale bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur opstijven/stollen in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s