Kippensoep staat er om bekend je te helpen genezen van een griep of verkoudheid. Reden te meer om deze soep zeker eens klaar te maken!
Deze soep hoef je natuurlijk niet alleen te eten wanneer je ziek bent. Het is namelijk uitermate geschikt als voorgerecht tijdens de feestdagen. Het is een soep die niet zwaar op de maag ligt, dus een perfect voorgerecht voor een gezonder Kerstdiner!
De smaak van deze ouderwetse homemade kippensoep is overigens niet te vergelijken met soep die je aan de hand van bouillonblokjes of zakjes maakt. Deze ouderwetse homemade kippensoep is lekker zacht van smaakt en je proeft echt de ingrediënten. Als je de soep een dag laat staan, smaakt deze nog lekkerder!
Ingrediënten voor 4 borden:
– ui
– 3 winterpenen
– een half bakje fijngesneden peterselie
– 3 takjes tijm
– 1 tl peper
– 1 laurierblaadje
– 1 stukje foelie
– 2 kippenbouten
– 2 liter water
– een zakje soepgroenten
– handje vermicelli
– 3 takjes verse tijm
– 2 eetlepels citroensap
– zout naar smaak
Bereidingswijze:
– Snijd de prei in plakjes. Schil de winterpeen en snijd ook in plakjes. Snipper de ui.
– Doe het water in een ruime soeppan en voeg de prei, winterpeen, ui, kippenbouten, peper, tijm, het laurierblaadje, foelie en de helft van de peterselie toe.
– Voeg nog geen zout toe, dit doe je pas nadat de bouillon klaar is.
– Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de bouillon 3 uur zachtjes pruttelen.
– Na 3 uur haal je de kip uit de pan en zet je deze apart.
– Zet een vergiet in een tweede soeppan en giet de bouillon af.
– De groenten en kruiden die achterblijven gooi je weg.
– Trek nu het vlees van de kip. Na drie uur koken viel het vlees van het bot en heb ik het wat kleiner gemaakt door het los te trekken met een vork.
– Doe de kip terug in de bouillon en laat de soep zachtjes pruttelen.
– Voeg de soepgroenten, citroensap en vermicelli toe en laat nog eens 15 minuten pruttelen.
– Maak op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 4 uur.
2 gedachtes over “Ouderwetse homemade kippensoep”