Pompoenpudding

Zodra de pompoen weer in de winkel ligt, koop ik deze gelijk, want wat is deze groente veelzijdig zeg! Ik maakte er al heel veel recepten mee en deze keer wilde ik er een dessert mee maken.

Deze pompoenpudding is lekker vol van smaak, maar wordt zonder slagroom gemaakt. Ondanks dat er best veel suiker in zit, is deze pompoenpudding niet zo heel slecht. Het bevat de helft van de vet van een normale pudding en de porties zijn ook niet groot, dus je kunt hier heerlijk van genieten, zonder je schuldig te voelen.

Ingrediënten voor 6 personen:
– 480 ml magere melk
– 130 gram kokosbloesemsuiker
– 30 gram maizena
– 2 eieren
– 225 gram gepureerde pompoen*
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel pumpkin spice

Bereidingswijze:
Zet een pan op het vuur en breng met een garde de melk, suiker en maizena al roerend aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten koken en blijf ondertussen roeren.
Klop de eieren in een andere kom los en voeg al roerend en beetje bij beetje de helft van het melkmengsel bij de eieren. Roer goed en giet dan dit mengsel weer bij het overgebleven melkmengsel in de pan.

Breng dit geheel aan te kook en blijf gedurende ongeveer 5 minuten goed roeren, totdat er een mooi glad en dik mengsel ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de pompoenpuree, pumpkin spice kruiden en zout door het mengsel. Wanneer alles goed gemengd is, schep je de pudding in kleine glaasjes. Zet de glaasjes voor tenminste 3 uur in de koelkast om af te koelen.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 3 uur en 20 minuten.

*Ik kocht een zak pompoenblokjes, stoomde deze gaar en pureerde het met een staafmixer.

2 gedachtes over “Pompoenpudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s