Zoek je nog een makkelijk pudding recept voor de feestdagen? Wat dacht je van deze chocoladepudding? Vorig jaar maakte ik al eens pompoenpudding, dus vond ik het nu tijd worden voor een lekkere chocoladepudding.
Dit recept is heel makkelijk te maken, maar je hebt wel even geduld nodig. Je zult tijdens het maken van dit recept op het punt belanden dat je denkt, heb ik iets niet goed gedaan? En dan ineens voilà de pudding is klaar. Dit recept is voor 4 personen, maar je kunt het makkelijk verdubbelen. De porties zijn trouwens niet heel groot, het voordeel daarvan is wel dat je dan meer ruimte hebt voor de andere gerechten 😉
Ingrediënten voor 4 porties:
– 480 ml amandelmelk, ongezoet
– 110 gram kokosbloesemsuiker
– 4 eetlepels cacaopoeder
– 3 eetlepels maizena
– 2 theelepels vanille-extract
– optioneel: amandelschaafsel, slagroom, etc.
Bereidingswijze:
– Doe alle ingrediënten in een steelpan, zet deze op het fornuis en breng alles al roerend aan de kook.
– Blijf ongeveer 15 minuten lang roeren en net als je denkt wordt dit ooit nog pudding, zul je zien dat de pudding dikker wordt.
– Giet de pudding in glaasjes, dek af en laat 3 uur afkoelen in de koelkast.
– Versier de pudding eventueel met amandelschaafsel of slagroom.
– Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten + 3 uur wachttijd
Heb jij een van deze recepten gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!