Homemade: Chocolade kerstkransjes

Wat is er nu leuker dan je kerstboom te versieren met zelf gemaakte kerstkransjes? Vandaag laat ik je zien hoe je zelf kerstkransjes kunt maken.

chocolade-kerstkransjes-lovetocookhealthy-3

Het is erg leuk om te doen en staat nog leuk ook in de boom! Ben je nieuwsgierig geworden hoe je deze romige chocolade kerstkransjes zelf maakt? Hier komt het recept:

Ingrediënten voor ongeveer 20 kerstkransjes:
– 300 gram smeltchocolade melk
– 90 gram ongezouten boter op kamertemperatuur

Extra nodig:
– een spuitzak met een spuitmond met een grote opening
– disco spikkels in rood, wit en groen
– een bakplaat en bakpapier.

Bereidingswijze:
Klop de boter romig met behulp van een mixer. Doe twee derde deel van de chocolade in de magnetron en smelt deze in ongeveer 1 minuut. Houd de chocolade goed in de gaten en roer voordat je de magnetron opnieuw aanzet. Een andere optie is de chocolade au-bain marie te smelten.
Als de chocolade gesmolten is, voeg je de rest van de chocolade toe. Roer goed totdat deze volledig is gesmolten.

chocolade-kerstkransjes-lovetocookhealthy

chocolade-kerstkransjes-lovetocookhealthy-2

Roer de chocolade door de boter tot deze vermengd is. Leg bakpapier op een bakplaat en draai voorzichtig de kerstkransjes met behulp van de spuitzak. Ga net zolang door tot de bakplaat vol is en strooi de disco spikkels over de chocolade kransjes. Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocolade hard worden. Bewaar de kerstkransjes in de koelkast en hang ze op Eerste Kerstdag in de boom of serveer ze op een mooie schaal. Dit was makkelijk of niet?

chocolade-kerstkransjes-lovetocookhealthy-4

Totale bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur uitharden in de koelkast.

2 gedachtes over “Homemade: Chocolade kerstkransjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s