Ik heb lang nagedacht hoe ik dit recept zou noemen, maar ik kan er niets anders van maken dan “stokbroodje Serrano ham”. Dit broodje is ideaal als borrelhapje, maar kan natuurlijk ook gewoon als lunch gegeten worden.
Ik merk zelf altijd dat ik vaak naar hetzelfde soort beleg grijp als ik een broodje klaar maak. Ook als ik hapjes serveer, kies ik toch vaak voor het makkelijke en bekende. Voor dit stokbroodje heb je maar weinig ingrediënten nodig. Daarnaast is het eens wat anders en staat het ook nog eens zo op tafel.
Ingrediënten voor 8 stukjes:
– een stokbrood om af te bakken
– een pakje Serrano ham
– boter voor op brood
– twee handjes champignons
– twee handjes rucola
– olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze:
Bak het stokbrood af volgens de instructies op de verpakking.
Maak ondertussen de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de champignons gaar. Maak op smaak met zout en peper.
Zodra het stokbrood klaar is, laat je deze even wat afkoelen voordat je deze doormidden snijdt en vervolgens in kleinere broodjes snijdt (4×2).
Besmeer de binnenkant van ieder broodje met wat boter en beleg vervolgens met rucola, Serrano ham en de champignons. Maak eventueel nog wat op smaak met extra zout en peper.
Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.