Laatst had ik een lekker bananenbrood met blauwe bessen gemaakt en ik vond het tijd worden voor een nieuwe variant: bananenbrood met appel en kaneel. Ik vond hem zelf heerlijk, dus ik deel graag het recept met jullie!
Ingrediënten:
– 4 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 appel in blokjes gesneden
– 2 theelepels vanille extract
– 1 snuf zout
– 75 gram speltmeel
– 75 gram boekweitmeel
– 2 theelepels kaneelpoeder
– 2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 45 minuten. Prak de bananen en doe dit samen met het speltmeel, boekweitmeel, eieren, zout, vanille extract en bakpoeder in een bak en mix het tot een glad beslag. Schep vervolgens de stukjes appel voorzichtig door het beslag. Sprenkel de kaneelpoeder erover en roer het beslag nog een keer voorzichtig. Stort het beslag vervolgens in een cakevorm en zet het in de oven.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar. Eet smakelijk!