Bulgur met pompoen en feta

Pompoen en feta is zo’n goede combinatie! Ik maak daar graag recepten mee. Het warme van de pompoen die de feta een beetje doet smelten. Oh ja, heerlijk!
bulgur-met-pompoen-en-feta-lovetocookhealthy
Ik had ook nog een pak bulgur staan en nadat ik vorige maand al een ander recept hiermee maakte, besloot ik weer bulgur te nemen als basis van het gerecht. Afgezien van het snijden van de pompoen heb je er namelijk niet veel werk aan. En daarnaast heb je ook niet veel ingrediënten nodig. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor 2 personen:
– bulgur afgemeten voor twee personen (60-75 gram pp)
– een halve liter water
– een blokje groentebouillon
– een halve flespompoen
– een half plakje feta
– twee handjes pijnboompitjes
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 25 minuten.
Halveer en schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd de pompoen in blokjes, leg deze op een bakplaat en hussel er wat olijfolie door. Schuif de pompoen in de oven en bak deze in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Breng het water aan de kook en laat het bouillonblokje er in oplossen. Doe nu de bulgur in een pan en zet het onder water met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de bulgur het water in ongeveer 7 minuten opnemen. (Zie eventueel de instructies op het pak)
Rooster ondertussen ook de pijnboompitjes.
Als de pompoen gaar is doe je deze bij de bulgur en roer je het goed door. Schep de bulgur op de borden en maak af met de feta en pijnboompitjes. Eet smakelijk!
bulgur-met-pompoen-en-feta-lovetocookhealthy-2
Totale bereidingstijd: 45 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s