Dit stond ook al een tijdje op mijn to-do-lijstje. Dus toen laatst de komkommers in de aanbieding waren, vond ik dat het perfecte moment om tzatziki te maken.
Net als met zoveel recepten, is het maken van deze Griekse tzatziki een eitje. Ik maakte alleen wel een slanke variant. Waar het echte recept volle Griekse yoghurt vraagt heb ik gebruik gemaakt van de 0% variant, om het allemaal iets slanker te houden.Ben je al nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten:
– een halve komkommer
– een teentje knoflook
– 250 ml Griekse yoghurt 0%
– een theelepel gedroogde dille
– zeven blaadjes verse munt, versgehakt
– een scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Was en schil de komkommer en rasp boven een zeef. Laat de komkommer goed uitlekken. Om dit te versnellen kun je het beste er wat zout over strooien en na tien minuten met een vork of de bolle kant van een soeplepel de komkommerreepjes tegen de wand van de zeef aandrukken om het grootste vocht eruit te drukken.
Doe de yoghurt in een kom en knijp de knoflook met een pers er bovenuit. Voeg nu een scheut olijfolie toe en meng deze samen met de munt en dille door de yoghurt. Als laatste voeg je de komkommer toe en roer je deze goed door de yoghurt. En klaar is de tzatziki. Lekker op vlees of als dip!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Tip: maak de tzatziki een dag van tevoren, zodat de smaken nog beter intrekken.
Een gedachte over “MOM: Tzatziki”