De 5 beste tapasbars van Barcelona

Gesponsord. Een bezoek aan Barcelona is niet geslaagd zonder minstens een keer uitgebreid tapas te hebben geconsumeerd in een typisch Spaans etablissement. Patatas bravas, empanadas, gevulde portobello’s …? Het aanbod in de stad is immens. Met onze tips ontdek jij tijdens al dat reizen de allerbeste plekjes en geniet jij van de meest waanzinnige hapjes.
tapas-elsa-y-fred
Elsa y Fred
Niet ver van de Arco de Triunfo bevindt zich Elsa y Fred, een sympathiek restaurantje. Terwijl jij geniet in een heerlijk loungesfeertje, zie je de chefkoks aan het werk. Op het menu staan alle tapasklassiekers, maar probeer ook de tonijntartaar met kaas. Proef de heerlijke mojito en bewaar zeker nog een plekje voor de beste worteltaart ter wereld.

Elsa y Fred, Carrer del Rec Comtal 11

Mesón David
Bij Mesón David is het niet abnormaal om je vingers af te likken. Een minder gekende buurt, maar zeker de moeite waard. In El Poble Sec moet je tijdens je vakantie absoluut een bezoekje brengen aan deze tapasbar. Geen toeristen te bespeuren. Wel volle borden, lekkere wijntjes en authentieke tapas aan prachtige prijzen. De chefs maken gebruik van het beste vlees. Ga zeker eens langs op donderdag en geniet van verrukkelijke paella op grootmoeders wijze. Je wilt er vast niet meer weg.

Mesón David, Carrer des Carretas 63

Bar Mundial
Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in El Born. In deze karakteristieke wijk bevindt zich Bar Mundial, een tapasbar van wel negentig jaar oud. De oude bar vormt er een gevestigde waarde en zit steeds bomvol. Ondanks de kitscherige inrichting, kan je er terecht voor visklassiekers als garnaallolly’s, kraakverse mosselen en calamares. Proef ook de auberginechips met geitenkaas en honing. Lekkerbekken zijn tot middernacht welkom in deze authentieke bar.

Bar Mundial, Plaça de Sant Agust Vell 1

tapas-24
Tapas 24
Voor unieke tapas moet je bij Tapas 24 zijn. De hogere prijs is absoluut de moeite waard. Na het eten van de zeebaars op een bedje van sesambrood, wil je nooit meer wat anders. Een dessertje met chocolade-ijs, olijfolie en zeezout? Niets is te gek voor Tapas 24. De kok liep ooit stage bij het Catalaanse toprestaurant El Bulli, waar hij tips kreeg van de beste chefs. Dat je waar voor je geld zal krijgen, staat buiten kijf …

Tapas 24, Carrer de Diputació 24

La Castanya
Op de Ramblas vind je tientallen tapasbars. Wil je net even wat beters, bezoek dan La Castanya. Iemand die van reizen houdt, is hier helemaal op zijn plek. Het barretje ligt verborgen in een idyllisch steegje achter de bekende promenade. Geniet tijdens je welverdiende vakantie van de authentieke tapas met royale porties onder een stralende zon. Combineer ze met de meest exotische cocktails. Kies jij de knapperige inktvisringen of de tortilla de patatas?

La Castanya, Carrer Escudellers 30

Disclaimer: Dit artikel is in samenwerking met Reisfanaten.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s