Kerstmenu: plaattaart met courgette en cherrytomaatjes

Ik liep al een tijdje met het idee om mijn zus Chantal te vragen om recepten te bedenken voor de site, omdat zij ook graag kookt en vaak met heerlijke recepten komt. Dus toen ik haar onlangs vroeg, was ze erg enthousiast. Ze bedacht dan ook deze lekkere plaattaart met courgette en cherrytomaatjes, die heel geschikt is als bijgerecht tijdens de Kerstdagen.
plaattaart-met-courgette-en-cherrytomaatjes-lovetocookhealthy-2
Deze plaattaart is namelijk snel klaar en de oven doet het meeste werk. Wel fijn als je het huis vol visite hebt en niet voortdurend in de keuken hoeft te staan. Een leuke bijkomstigheid is dat de plaattaart maar vier ingrediënten bevat. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept:

Ingrediënten:
– een ei
– een courgette
– een bakje cherry tomaatjes
– zes plakjes hartig taartdeeg uit de vriezer
– zout & peper
– bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 25 minuten.

Haal de plakjes hartig taartdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de ontdooide plakjes taartdeeg erop. Zorg dat ze goed aansluiten zodat het één geheel wordt. Prik met een vork gaatjes in het taartdeeg.
Kluts het ei en maak op smaak met zout en peper en smeer het eimengsel over het taartdeeg. Snij de courgette in dunne plakjes en cherrytomaatjes door de midden. Verdeel ze vervolgens over het taartdeeg en bak de plaattaart in 25 minuten gaar. Eet smakelijk!
plaattaart-met-courgette-en-cherrytomaatjes-lovetocookhealthy

plaattaart-met-courgette-en-cherrytomaatjes-lovetocookhealthy-3
Totale bereidingstijd: 35 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s