Sneeuwmankoekjes

Oké, totaal niet healthy dit, maar wel erg lekker en zo leuk om met de Kerst de kleine (en grote) kinderen voor te zetten. Deze sneeuwmankoekjes zijn erg schattig en daarnaast nog lekker ook!

sneeuwpopkoekjes-lovetocookhealthy-3

Ze staan heel gezellig op tafel en zijn nog leuk om te maken ook! En daarnaast ook niet moeilijk. De koekjes zijn zonder de icing niet heel zoet, maar met de icing precies zoet genoeg. Met chocoladestiften heb ik er vervolgens gezichtjes op aangebracht.

Ingrediënten:
– 120 gram boter
– 50 gram kristalsuiker
– 45 gram lichte basterdsuiker
– een theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– een eetlepel melk
– een eetlepel vanille-extract
– 260 gram speltbloem
– een ei
Icing:
– 137.50 gram poeder suiker
– twee eetlepels melk
– chocolade decoreerstiften

Bereidingswijze:
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 190 graden en stel in op 9 minuten. Mix de boter romig en voeg de suikers, bakpoeder en zoet toe. Mix tot het goed gemengd is. Voeg nu het ei, de melk en het vanille-extract toe. Doe als laatste het bloem erbij en mix totdat deze volledig opgenomen is.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en draai kleine balletjes van het deeg. Druk twee balletjes tegen elkaar en en maak met je duim of een maatlepel een afdruk, zodat er in het midden straks ruimte is voor de icing. Zorg voor voldoende ruimte tussen de poppetjes. Je kunt naast de poppetjes ook alleen hoofdjes maken. Doe de koekjes in de oven en bak in 9 minuten gaar.
Haal de koekjes uit de oven en je zult zien dat de duimafdruk praktisch weg is. Druk daarom nogmaals de maatlepel of je duim in de koekjes, zodat er weer ruimte voor de icing is. (Ja dit is heet, dus kijk uit dat je je duim niet verbrandt.) Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bak de tweede lading.

Als de koekjes volledig afgekoeld zijn, meng je het poedersuiker met de melk. Doe dit in een spuitzak en vul de hoofdjes en buikjes van de sneeuwpoppen. Laat goed drogen en teken dan buikjes en gezichtjes.

sneeuwpopkoekjes-lovetocookhealthy

sneeuwpopkoekjes-lovetocookhealthy-2

sneeuwpopkoekjes-lovetocookhealthy-4

Totale bereidingstijd (inclusief afkoelen en drogen): 2 uur.

2 gedachtes over “Sneeuwmankoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s