Vandaag in makkelijk op maandag het recept van een pittige Mexicaanse bonensoep.
Deze soep is staat snel op tafel en is lekker met bijvoorbeeld nachos uit de oven en guacamole. Een perfecte maaltijd voor een herfstdag.
Ingrediënten:
– een rode ui
– een teen knoflook
– 500 ml water
– een blokje runderbouillon
– een rode paprika
– een blik tomatenblokjes
– een potje bruine bonen (200 gram)
– een klein blikje maïs
– een halve theelepel cayennepeper
– een theelepel komijnpoeder
– olijfolie
Optioneel:
–Guacamole
– Nachos
– 30+ kaas
Bereidingswijze:
Snipper de ui en hak de teen knoflook fijn. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Was ondertussen de paprika, snijd deze in blokjes en bak samen met de komijn en cayennepeper even kort mee. Voeg nu de tomatenstukjes, het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken en pureer dan de soep glad. Als laatste voeg je de afgespoelde bruine bonen en maïs toe. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 20 minuten.
Een gedachte over “MOM: Pittige Mexicaanse bonensoep”