Mijn haat-liefdeverhouding met de sportschool

Ik wilde al een tijd over sporten schrijven, maar iets hield mij tegen. Toch ga ik vanaf nu proberen om af en toe een blog te wijden aan sporten. Want een gezond lichaam krijg je niet van enkel gezond eten.

Vandaag vertel ik je over mijn haat-liefdeverhouding met de sportschool

De sportschool
De sportschool en ik hebben een lange relatie die je het beste kunt omschrijven als een haat-liefdeverhouding. In Barcelona stond ik eigenlijk altijd wel ingeschreven bij een sportschool en ik sportte dan ook wel regelmatig.
Toch kwam het veel te vaak voor dat ik weken niet ging, omdat ik geen zin had, het teveel gedoe vond om naar de sportschool te gaan, rugpijn had, etc. Allemaal excuses, want mijn sportschool bevond zich op een paar honderd meter van mijn huis. Daarnaast was de sportschool van alle luxe voorzien, ik kon lessen volgen, gewichten en cardio doen, zwemmen, echt alles was mogelijk. En als ik klaar was met sporten kon ik nog naar de sauna of een stoomruimte die in de vrouwenkleedkamer zat.

Laten we het er op houden, dat ik een hele periode ontzettend veel discipline had, als ik weer eens was aangekomen, maar zodra ik weer op gewicht was, was mijn discipline ook verdwenen.

Eenmaal terug in Nederland ben ik eerst begonnen met hardlopen en later ging ik naar de sportschool van mijn werk. Dan stond ik om 7 uur ’s ochtends in de sportschool en ging ik gelijk door naar mijn werk. Maar ik begon het gesleep van die sporttas vervelend te vinden en meldde me weer af bij de sportschool.

Thuis sporten
Toen besloot ik thuis te gaan sporten. Youtube staat vol met trainingen en zo kwam ik uit bij Jillian Michaels. Zij geeft korte, intensieve trainingen die je gewoon in de huiskamer kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is een matje en een setje gewichten. Deze oefeningen begon ik twee keer per week in de ochtend te doen en daarnaast liep ik een keer hard. Voor mij was het de perfecte oplossing.

Inmiddels ben ik gaan samenwonen en woon ik minder dicht bij mijn werk. ’s Ochtends sporten is dus geen optie meer en dus sta ik nu weer ingeschreven bij de sportschool. Ik ga nu dan ook op drie vaste dagen sporten met mijn vriend en dan doe ik afwisselend cardio, kracht en buikspieren. Ik heb twee trainingen van Jillian uitgeschreven en daarnaast volg ik af en toe een les. En voor nu werkt het perfect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s