Pizzabodem – basisrecept

Onlangs besloot ik zelf pizzabodems te maken en het bleek nog eens ontzettend makkelijk ook! Het deeg heeft alleen even wat tijd nodig om te rijzen, maar daarna is het een kwestie van uitrollen en binnen 16 minuten heb je jouw eigen gemaakte pizza op tafel staan.
Pizzabodem-basisrecept-lovetocookhealthy (4)
Ik eet eigenlijk alleen pizza als de bodem heel dun is en dat krijg je met dit recept helemaal voor elkaar.

Ingrediënten voor twee pizza´s van +/-30 cm
– 300 gram bloem
– 7 gram droge gist (1 zakje)
– twee eetlepels olijfolie
– 160 ml lauwwarm water
– een snuf zout

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met de handen tot een soepel deeg. Als je een goede keukenmachine hebt, dan kun je het deeg in 10-15 minuten kneden. Het deeg is goed als het elastisch is. Maak een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat zo’n 30-45 minuten rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 16 minuten. Verdeel nu het deeg in twee bollen en rol heel dun uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg de bodems op een met bakpapier bekleedde bakplaat of een pizzasteen als je die hebt.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en beleg nu met tomatensaus en toppings naar keuze. Bak de pizza in ongeveer 16 minuten gaar. Eet smakelijk!

Pizzabodem-basisrecept-lovetocookhealthy

Pizzabodem-basisrecept-lovetocookhealthy (2)

Pizzabodem-basisrecept-lovetocookhealthy (3)
Totale bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten.

4 gedachtes over “Pizzabodem – basisrecept

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s