Gesponsord. Ik kies eigenlijk altijd voor een zelfde soort pizza, namelijk de vegavariant. Maar nu ik laatst alleen thuis was en een lazy zaterdagmiddag had, besloot ik pizza te maken en dan wel een barbecue pizza met kip.
Ik gebruikte mijn recept voor pizzabodems en halveerde de ingrediënten voor één portie. Daarnaast heb je maar een paar ingrediënten meer nodig et voilà smullen maar!
Ingrediënten voor 1 pizza:
– 150 gram bloem
– 3.5 gram droge gist
– 1 eetlepel olijfolie
– 80 ml lauwwarm water
– een snufje zout
Toppings:
– een klein stuk kipfilet
– 5 eetlepels barbecuesaus
– 1/8 theelepel chipotlekruiden (of meer als je van pittig houdt)
– 1/4 gele paprika
– 5 theelepels maïs
– een bol mozzarella
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met de handen tot een soepel deeg. Het deeg is goed als het elastisch is. Maak een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette kom. Dek de kom af met een schone theedoek en zet op een warme plek. Laat een uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
Pocheer ondertussen de kip. Breng het stuk kipfilet in water aan de kook. Zet vervolgens het vuur uit en laat de kip 15 minuten staan. Zo gaart de kip langzaam en wordt hij niet droog. Haal de kip uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar.
Meng drie eetlepels barbecuesaus en de chipotle in een kom. Doe de kip erbij en meng goed tot deze helemaal bedekt is.
Snijd ondertussen de paprika en mozzarella.
Meng voor een extra spicy pizza nog wat chipotle door de overgebleven barbecuesaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 16 minuten. Rol het deeg dun uit op een met bakpapier beklede pizzaplaat, prik gaatjes in de bodem en besmeer met de twee eetlepels barbecuesaus. Verdeel nu de kip, maïs, paprika en mozzarella over de pizza en bak deze in 16 minuten af. Zet de laatste minuten de gril nog even aan. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: ongeveer 2 uur.