Restaurant review: Tapasbar Bar-ça

Onlangs aten mijn vriend en ik bij Bar-ça, een tapasbar in het centrum van Almere. De keuken wordt gerund door een Spaanse kok en dat merk je ook. Ik zal heel eerlijk zijn dat ik normaal gesproken geen tapas buiten Spanje eet, omdat ieder land zijn eigen draai aan de tapas geeft en er vaak gerechten op de kaart staan die niets met tapas te maken hebben.

.
image

Daarnaast eet ik het liefste de Baskische tapas, die veelal uit pinchos bestaan (een stukje stokbrood met beleg dat wordt vastgehouden door een cocktailprikker).
Maar na goede verhalen te hebben gehoord, besloten we dan toch de gok te wagen en tapas te eten. En dat viel me alles mee.

Eten
Hoewel ik de tortilla de patata enigszins twijfelachtig vond (hij smaakte niet zelfgemaakt) vond ik de andere tapas wel lekker. We kozen onder meer voor de albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus) de gevulde paprika, kroketjes en brioche met geitenkaas. We vonden de albóndigas zo lekker dat we deze meerdere keren bestelden.

Service
De service was prima, al liet het eten soms wel heel lang op zich wachten. We kozen voor het onbeperkt tapas eten en dan mag je per ronde twee gerechten per persoon bestellen. Aangezien je voor twee uur betaalt, is het soms wel een beetje krapjes qua tijd allemaal, dus dat zou ik meegeven als verbeterpunt.

Prijs
Ik vind de prijs voor onbeperkt bestellen niet duur. Er zijn genoeg restaurants waar je voor duurder eet.

Eindoordeel
Ik raad deze tapasbar zeker aan. Je kunt er echte Spaanse tapas eten en de sfeer in de bar zelf is ook typisch Spaans. Degelijke houten tafels en stoelen en weinig poespas. Ik kom zeker nog eens terug.

image

image

De recepten voor verschillende tapas vind je op mijn site. Hier kun je onder andere het recept voor albóndigas en tortilla vinden.

2 gedachtes over “Restaurant review: Tapasbar Bar-ça

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s