Gezondere, makkelijke kwarktaartjes

Tijdens de feestdagen moesten mijn vriend en ik voor het kerstdiner twee gerechten koken. Aangezien we nog geen keuken hadden en alleen een tweepitskookplaatje hadden, moesten we iets simpels maken. Dat werden deze pompoensoep en gezondere makkelijke kwarktaartjes die we samen met ijs, slagroom en chocolade serveerden.

Deze kwarktaartjes zijn gebaseerd op de gezonde cheesecake cupcakes van Easydailyfood. Ik verving de digestive koekjes voor bastognekoeken en liet de kokosrasp achterwege. Ben je nieuwsgierig geworden naar het recept? Hier komt het.

Ingrediënten voor twaalf cupcakes:
– een half pak bastognekoeken
– gesmolten boter (ongeveer zes lepels)
– 400 gram magere aardbeienkwark
– zes gelatineblaadjes
– zes eetlepels kokend water

Overige spullen:
– twaalf papieren cupcake vormpjes
– een cupcake bakblik

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pannetje. Maal de koekjes in een hakmolen of blender fijn. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter aan de koekkruimels toe en roer telkens goed. De koekkruimels moeten de boter opnemen en niet te nat worden. Dus doe niet gelijk alle boter bij de koekkruimels, want dan kan het mislukken. Het kan dus zijn dat je boter overhoudt.

Doe de papieren cupcake vormpjes in het cupcake blik en verdeel de kruimels over de vormpjes. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet het bakblik in de koelkast en laat tenminste een half uur koelen.

Week de gelatineblaadjes gedurende vijf minuten in koud water. Knijp daarna de gelatineblaadjes uit en doe ze samen met het kokende water in een kom. Roer goed door, totdat de gelatine is opgelost. Voeg de magere aardbeienkwark toe en meng goed. Je krijgt nu een iets dunner mengsel, dat je in de cupcake vormpjes lepelt. Zet het cupcake bakblik terug in de koelkast voor tenminste twee uur.

Totale bereidingstijd: 3 uur.

Kwarktaartjes-lovetocookhealthy.nl

Kwarktaartjes-lovetocookhealthy.nl (2)
Tips:
– Je kunt de kwarktaartjes zo serveren of als onderdeel van een toetje, zoals wij met kerst deden.
– Ook lekker met cacao nibbs of extra pure hagelslag!

4 gedachtes over “Gezondere, makkelijke kwarktaartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s