Nu de kerstdagen steeds dichterbij komen, laat ik je vandaag het recept van stoofpeertjes zien. Stoofpeertjes was bij ons in de familie altijd een geliefde groente om tijdens de kerstdagen te eten. We aten er standaard runderrollade en pomme duchesse bij. Ik vind het nog steeds een heerlijke maaltijd.
Speciaal voor de kerstdagen schrijf ik vandaag het recept van mijn moeder uit. Het ruikt altijd zo lekker als ze dit klaar maakt. Een mengeling van kaneel, wijn en kruidnagel vult het huis. Schrik overigens niet van de totale bereidingstijd. Je bent ongeveer een half uur bezig met schillen en snijden en vervolgens kun je in de anderhalf uur kooktijd prima een kerstfilm kijken.
Ben je benieuwd naar dit recept? Hier komt het!
Ingrediënten:
– twee kilo stoofperen
– kaneel (ik doe dit op gevoel)
– een flinke scheut rode wijn
– vier laurierbladeren
– zes kruidnagels
– drie eetlepels suiker
– water
Bereidingswijze:
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Mijn vriend hielp mij hiermee, want met twee kilo stoofperen ben je toch wel even bezig in je eentje.
Was de peren en doe ze in een pan. Zet ze onder water en voeg de suiker, kaneel, rode wijn, laurier en kruidnagels toe. (Ik steek de kruidnagels in de laurierbladeren, om te voorkomen dat ze kwijtraken). Breng het geheel aan de kook en laat 1 uur en 30 minuten koken.
Lekker met aardappelpuree of pomme duchesse en gebakken kalkoenfilet. Eet smakelijk!
Totale bereidingstijd: 2 uur (1.5 koken en 30 minuten voorbereiding).
Een gedachte over “Stoofpeertjes”