Spaans: Light linzensoep / lentejas ligeras

Het heeft even geduurd, maar hier dan eindelijk weer eens een Spaans gerecht. Een Spaanse linzensoep, in het Spaans lentejas wordt traditioneel gegeten met chorizo. Hartstikke lekker natuurlijk, maar niet heel gezond. Daarnaast eet ik liever geen varkensvlees dus als ik het even kan vermijden doe ik dat.

Toen ik bij het au-pair gezin woonde, maakte een van de oma´s (de voormalige chefkok) deze soep altijd op zondag klaar. Ze serveerde het dan met extra dikke rijst (het liefst gebakken) en ohh wat was dat altijd zalig. Dit recept is dus gebaseerd op het traditionele recept, maar ik heb er dus mijn eigen draai aan gegeven. In plaats van aardappelen gebruik ik zoete aardappelen en ik heb er iets meer groente in gestopt. Nieuwsgierig geworden naar deze heerlijke linzensoep die je makkelijk op een koude zondag kunt maken? Daar komt ie!

Ingrediënten voor een flinke pan soep:
– twee groentebouillonblokjes
– een liter water
– vier winterpenen, geschild en in plakjes
– een groente paprika, zeer fijn gesneden
– een halve rode paprika, zeer fijn gesneden
– twee uien, heel fijngesneden
– twee teentjes knoflook, fijngesneden
– een laurierblaadje
– een prei, heel fijngesneden
– twee tomaten, heel fijngesneden
– twee zoete aardappelen, in blokjes
– een scheut olijfolie
– 400 gram linzen (geweekt of uit pot)
– peper
– een theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de ui, prei en knoflook toe. Roer en fruit ze gedurende tien minuten. Voeg nu de paprika, wortels, tomaten en het laurierblad toe. Roer gedurende drie minuten in de pan en meng goed. Doe een theelepel paprika bij de groente en doe ook de linzen in de pan. Roer opnieuw goed door. Voeg nu het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en doe dan de zoete aardappel erbij. Laat een half uur pruttelen en proef. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Eet smakelijk! Geniet van deze heerlijke Spaanse linzensoep met veel groenten!

Totale bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.

Spaanse linzensoep-lentejas-light-lovetocookhealthy (2)

Spaanse linzensoep-lentejas-light-lovetocookhealthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s