Makkelijk op maandag: Chocolade pindakaas mueslirepen

Voor deze makkelijk op maandag maakte ik chocolade pindakaas mueslirepen die je niet hoeft te bakken, maar in de vriezer stopt. De bereiding duurt 20 minuten en dan moet je een half uur wachten. Ik wilde hem toch onder de rubriek Makkelijk op Maandag zetten, omdat deze repen gewoon heel simpel en snel te maken zijn.

Het was een experiment dat heel goed uitviel en ik heb nu een heerlijke lading repen op voorraad voor als ik weer eens zin in iets lekkers heb. De repen lijken wat broos als je ze net hebt gemaakt, maar eenmaal goed ingevroren zijn ze stevig genoeg.

Ingrediënten:
– 20 gram pistachenoten, gedopt
– 160 gram walnoten
– 45 gram hazelnoten
– 250 gram dadels, geweekt
– 75 gram cacaopoeder
– twee eetlepels pindakaas
– 60 ml agavesiroop
-95 gram havermout
– een vel bakpapier

Bereidingswijze:
Maal de walnoten fijn in een foodprocessor of hakmolen. Doe het meel in een kom. Doe nu de dadels in de foodprocessor en pulseer tot er een deeg ontstaat. Voeg nu het walnootmeel en cacaopoeder toe en meng goed. Doe nu de andere noten erbij en pulseer even kort. Verplaats het mengsel naar een grote kom en voeg nu de havermout toe. Meng goed (eventueel met je handen).
Verwarm nu de agave en pindakaas in een steelpannetje en roer tot er een mooi vloeibaar mengsel is ontstaan. Giet het over het mengsel in de kom en kneed goed door. (let op warm!).
Bedek vervolgens een kleine ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin. Verdeel goed over de bodem, zodat het egaal verdeeld is. Dek af met huishoudfolie en doe de schaal in de vriezer. Laat tenminste een half uur bevriezen voordat je ze in repen snijdt. Bewaar ze in de vriezer. Als je ze wilt eten haal je ze even een paar minuten van tevoren uit de vriezer. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten wachttijd)

No bake-granola-bars-lovetocookhealthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s