Oer-hollandse hachee

Op een regenachtige zondag besloot ik dat ik eens hachee wilde maken. Dit gerecht maakte mijn moeder vroeger met enige regelmaat klaar en dat aten we dan standaard met aardappelen. Nu wilde ik het zelf ook eens maken en er dan rijst bij eten.

Dus vroeg ik mijn moeder om het recept. Alle eer gaat dan ook naar haar, want dit is haar eigen recept. Ik maakte het recept op zondag en liet het vervolgens een dag staan, zodat de smaken goed doordrongen.

Ingrediënten
– een kilo sucadelapjes
– zes flinke uien
– een blokje runderbouillon
– drie laurierblaadjes
– negen kruidnagels
– een scheut azijn
– een beker water
– een flinke scheut ketjap
– een beetje boter of olijfolie

Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukjes en bak dit aan in een pan met boter of olijfolie. Zorg ervoor dat het vlees niet te bruin wordt. Snijd de uien in grove stukken en voeg bij het vlees. Bak de uien glazig. Je moet dus blijven omscheppen. Voeg vervolgens het water en het bouillon toe en meng goed. Pak nu de kruidnagels en druk die in de laurierblaadjes. Doe de laurierblaadjes in de pan en voeg nog een scheut azijn en ketjap toe. Laat het geheel aan de kook komen en zet dan het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat tenminste drie uur pruttelen. Lekker met aardappelen of (zilvervlies)rijst.
Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 3,5 uur.
Hachee-lovetocookhealthy

Hachee-lovetocookhealthy-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s