Sinds ik vorig jaar pompoen ontdekte, heb ik er meerdere soepen mee gemaakt. Zo maakte ik al pompoensoep met kokos en kerrie en een kruidige pompoensoep.
Dit keer maakte ik opnieuw een pompoensoep, maar dan met slechts zes ingrediënten (als je de olijfolie, zout en peper niet meetelt). Voor deze soep hoef je niet halve kruidenvoorraad door te spitten op zoek naar het juiste ingrediënt, alle ingrediënten zou je (op de pompoen na) standaard in huis moeten hebben. Een simpele pompoensoep voor een herfstachtige dag!
Ingrediënten:
– een flespompoen
– een 950 mililiter water
– twee kippenbouillonblokjes
– een ui
– twee teentjes knoflook
– een laurierblad
– olijfolie
– peper
– zout
Bereidingswijze:
Begin met het snijden van de pompoen. Ik gebruik een broodmes om de uiteinden van de pompoen te snijden. Vervolgens snijd ik hem door de midden. Met een dunschiller (een metalen) haal ik de schil van de pompoen. Vervolgens snijd ik hem in blokjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een soeppan op het vuur en fruit de ui en knoflook in een drupje olijfolie. Voeg de pompoenstukjes, het water en de bouillonblokjes toe. Roer goed door en leg het laurierblad ook in de pan. Laat ongeveer 25 minuten koken.
Verwijder nu het laurierblad en pureer de soep met een stafmixer of in een blender. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Deze soep leent zich er prima voor om een dag van tevoren al te maken. De volgende dag zijn de smaken nog beter ingetrokken.
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Ziet er erg lekker uit, zal m vanavond gelijk uitproberen, maar een flessenpompoen hoef je eventueel niet te schillen, je kan m ook met schil en al koken. Nog simpeler:)
LikeLike
Ik ben benieuwd hoe je hem vindt. Ik vind hem zelf niet lekker met schil, dan blijf ik maar stukjes schil uitspugen 😉
LikeLike
Lekker, zelf ook fan van pompoensoep! Heb een versie met sinaasappel, ook heel lekker!
LikeLike
Oh daar ben ik wel heel erg benieuwd naar!
LikeLike