Overal op internet zie ik mugcakes voorbij komen en dan kan ik natuurlijk niet achterblijven en er ook een maken. Het verschil met mijn mugcake niet in de magnetron maakte, maar gewoon in de oven.
Het recept is super simpel en ik vind het een goed vullend ontbijt. De cake is nog een beetje nattig van binnen, maar dat vond ik juist lekker. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept!
Ingrediënten:
– vier eetlepels havermout
– een banaan
– een ei
– twee eetlepels amandelmelk
– een halve theelepel ongezoete vanillepoeder
– olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden en stel in op 30 minuten.
Pureer de banaan, ei, amandelmelk en het ongezoete vanillepoeder. Pureer vervolgens kort de havermout mee. Vet een mok in met olijfolie en giet het mengsel in de mok. Bak de mugcake in 30 minuten gaar. Eet smakelijk!