Kruidige muffins met pistachenoten

Muffins en cupcakes. Ik vind het zo leuk om ze te maken en hiermee te variëren. Deze muffins zijn geboren, nadat ik nog steeds dezelfde zak pistachenoten van de pistachepudding in de lade had liggen en waar maar geen einde aan leek te komen.

Ik besloot de pistachenoten dan maar in muffins te verwerken. Lekkere kruidige muffins die je hele huis er naar doen ruiken. Zo lekker gewoon! Ik zal maar meteen doorgaan met het recept uit te schrijven.

Ingrediënten voor ongeveer 15 kleine muffins:
– 335 gram speltbloem
– 75 gram suiker
– een eetlepel nootmuskaat
– een eetlepel kaneel
– 450 ml melk
– een theelepel bakpoeder
– 3/4 theelepel bakingsoda
– 1/2 theelepel zout
– 60 ml olijfolie
– een theelepel vanillie-extract
– een ei
– een paar flinke handjes pistachenootjes (gedopt en grof gehakt)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden en stel in op 15 minuten. Pak een grote kom en zeef hierboven de bloem, het bakpoeder en de bakingsoda. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de nootmuskaat en kaneel toe. Meng de melk, olijfolie, vanille-extract en het ei in een andere kom. Voeg deze natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix goed. Vul nu je muffinvormpjes met het beslag en strooi er wat pistachenootjes over. Zet de muffinvorm in de oven en bak gaar.

Lovetocookhealthy-pistache-muffins

Pistache-muffins-lovetocookhealthy

Pistache-muffins-lovetocookhealthy-3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s