Chocolade kokos havermoutpap

Als ik aan mensen vertel dat ik vaak havermoutpap eet, dan word ik aangekeken met een opgetrokken wenkbrauw. Vaak krijg ik dan de opmerking: gadverdamme ik moet er niet aan denken.

Oké ik snap best dat als je vroeger als kind verplicht havermout moest eten, je er nu niet aan moet denken. Maar… havermoutpap hoeft niet alleen havermout en melk te zijn. Je kunt er zoveel meer mee. Zo maakte ik een tijdje terug de carrot cake oats en ook zijn overnight oats al een flinke tijd populair.

Op een ochtend had ik zin in chocolade en besloot cacaopoeder door mijn havermoutpap te doen en voor de extra smaak wat geraspte kokos. En ik moet je zeggen, het is een van mijn favoriete varianten geworden. Net als gewone havermoutpap is dit ontbijt snel klaar.

Ingrediënten voor een persoon:
– 200 ml melk
– vier-vijf eetlepels havermout
– een eetlepel geraspte kokos
– een theelepel cacaopoeder

Bereidingswijze:
Doe de melk in een steelpannetje en verwarm. Na een minuut of vijf voeg je de overige ingrediënten toe en roer, totdat er een (dikke) pap ontstaat. Giet in een kommetje en geniet!

Chocolade-kokos-havermout-lovetocookhealthy

Havermout-chocolade-kokos-lovetocookhealthy

Een gedachte over “Chocolade kokos havermoutpap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s