Makkelijk op maandag: Chili con carne

Vandaag maakte ik voor deze makkelijk op maandag chili con carne. Normaal gesproken laat je een chili con carne minstens een paar uur koken, zodat de smaken goed intrekken, maar met dit recept is dat niet nodig. Ik gebruikte lekker veel kruiden, zodat ik een lekkere, pittige (niet te pittige) chili con carne op tafel had staan.

In plaats van een rode paprika gebruikte ik een gele paprika en ik voegde een halve rode peper toe, zodat de chili con carne een pittige bite heeft, maar je niet met het zweet onder je ogen zit te eten. Nieuwsgierig geworden? Hier komt het recept.

Ingrediënten:
-een ui
– een teen knoflook
– een gele paprika
– 200 gram mager rundergehakt
– een grote pot bruine bonen
– een blik tomatenblokjes
– een blikje tomatenpuree
– olijfolie
– zout en peper
– 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
– 1/4 theelepel kurkuma
– 1/4 theelepel chilipoeder
– een halve rode peper

Bereidingswijze:
Zet een diepe koekenpan op het vuur en verwarm de olijfolie. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Doe nu ook de rode peper in de pan en roer. Daarna kan het gehakt in de pan en rul je het bruin.Voeg nu de paprika toe en bak vijf minuten mee. Doe nu de bruine bonen, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en breng aan de kook. Maak nog even op smaak met wat zout en peper. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten
Chili con carne-lovetocookhealthy
Chili con carne-lovetocookhealthy (2)

6 gedachtes over “Makkelijk op maandag: Chili con carne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s