Chili con carne quiche

Vandaag heb ik een variant op de normale chili con carne voor je, namelijk een chili con carne quiche. Een ideaal herfstmaal dacht ik zo.

Ik gebruik het recept van mijn makkelijke chili con carne en heb het verwerkt in een quiche. Het originele recept vind je overigens hier. Je houdt nog wat chili over, die kun je makkelijk invriezen, zodat je altijd een maaltijd achter de hand hebt.

Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 groene paprika
– 1 rode paprika
– 500 gram mager rundergehakt
– 1 blik kidneybonen
– 1 blik zwarte bonen
– een blik tomatenblokjes
– een blik tomatenpuree
– olijfolie
– zout en peper
– 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
– 1/4 theelepel kurkuma
– 1/4 theelepel chilipoeder
– 5 plakjes hartige taartdeeg
– geraspte kaas 30+

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 40 minuten.
Zet een diepe koekenpan op het vuur en verwarm de olijfolie. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe in de pan en fruit. Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de kruiden toe en roer goed door. Rul nu het gehakt bruin.Voeg vervolgens de paprika toe en bak vijf minuten mee. Doe de kidney- en zwarte bonen, tomatenblokjes en tomatenpuree in de pan en breng aan de kook. Maak nog even op smaak met wat zout en peper.

Vet een springvorm in en bekleed met het hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem en vul de quiche met de chili. Strooi naar smaak geraspte kaas over de chili con carne quiche en bak deze in ongeveer 30-40 minuten gaar. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s