Ik had in een opwelling zoete paprika´s gekocht, maar ze bleven een beetje lang in de koelkast liggen. Dus toen moest ik er een gerecht mee maken. Ik wilde al een tijdje gevulde paprika uit de oven maken, dus waarom zou ik de zoete paprika er niet voor gebruiken?
Het leek me lekker om dit te combineren met couscous en al gauw ontstond het volgende gerecht. Ik zet hem onder makkelijk op maandag, omdat de oven eigenlijk het meeste werk doet.
Ingrediënten voor twee personen:
– twee zoete paprika´s
– couscous
– een gele paprika
– een groene paprika
– een blikje maïs
– een bosuitje
– zes schijfjes geitenkaas
– zout en peper
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en stel in op 15 minuten.
-Bereid de couscous volgens de instructies. Snijd de gele en groene paprika en bosui fijn en roerbak deze met de maïs in wat olijfolie gaar. Maak ook smaak met zout en peper.
-Snijd de zoete paprika in de lengte door de midden. Verwijder de zaadlijsten en leg de zoete paprika´s met de opening naar boven op een ingevette bakplaat.
– Roer de couscous en geitenkaas door de groenten en haal de pan van het vuur. Vul de paprika´s met het couscousmengsel en doe de bakplaat in de oven. Bak in 10-15 minuten gaar.
Schep de restant van de couscous op de borden en leg daar de paprika´s op zodra ze klaar zijn. Eet smakelijk!
Ik had zoveel over dat ik de couscous de volgende dag mee naar mijn werk nam als lunch.