Broccolipizza

Na het succes van mijn quinoa– en rijstpizza vond ik het tijd om aan de slag te gaan met een nieuwe pizzabodem.
Broccolipizza
Dat werd deze heerlijke broccolipizza die ik maakte met de kaas (Kees) van Keesmakers.nl. Lees je met mee het recept?

Ingrediënten voor 1 pizza:
– 1 broccoli
– 150 gram belegen Kees (geraspt)
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1 ei
– peper en zout
– 4 eetlepels tomato frito
– een half bakje champignons
– olijfolie

Bereidingswijze:
– Snijd de broccoli in stronkjes en stoom gaar.
– Verwarm de oven voor op 220 graden en stel in op 30 minuten.
– Doe de broccoli, samen met 3/4 van de kaas, het knoflookpoeder, de peper en zout en een ei in een keukenmachine en maal tot een beslag.
– Stort het beslag op een met bakpapier bekleedde pizzavorm, zorg voor een egale bodem en bak de pizza 10 minuten aan de ene kant. Draai de pizza voorzichtig om en bak deze kant ook 10 minuten.
– Roerbak ondertussen de champignons in een pan met olijfolie tot ze gaar zijn.
– Haal de broccolipizza uit de oven en beleg met de tomato frito, champignons en het restje kaas.
– Bak de broccolipizza nog eens 10 minuten. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 50 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s