Tapas: zelfgemaakte maïstortilla chips

Laatst kocht ik bij de Xenos in de aanbieding drie pakken maïstortillas. Helaas kocht ik daarmee een kat in de zak, want de tortillas waren absoluut niet geschikt om wraps mee te maken. Toen ik ze in de oven deed, werden ze keihard, dus dat was niet een succes.

Maar toen ik nadacht wat ik met de overige twee pakken maïstortillas moest doen, bedacht ik me dat ik er net zo goed zelf tortillachips van kon maken aangezien deze tortillas dus keihard worden in de oven. Een nieuw experiment was geboren.
Het recept is erg makkelijk en lekker bij zelfgemaakte guacamole.

Ingrediënten:
– een pak maïstortillas (cantiña Mexicana)
– zout
– chilipoeder
– paprikapoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden en stel in op 12 minuten.
Snijd de tortillas in driehoekjes. (Ik deed de stapel gewoon in een keer). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat zout, paprikapoeder en chilipoeder over. Doe de bakplaat in de oven en bak in maximaal 12 minuten gaar.
Ik deed alles in een keer, maar het is beter om het in twee keer te doen.

Maïs_tortilla_chips

Lekker met zelfgemaakte guacamole.
Zelfgemaakte-tortilla-chips-guacamole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s