Zelfgemaakte tomatensoep

Je zult regelmatig een surpriseblog tegenkomen. In deze blog post ik een recept dat ik gelijk met je wil delen.

Nadat ik al verschillende soepen zonder pakje heb gemaakt, vond ik het nu tijd worden om zelf tomatensoep te maken. Met verse tomaten en geen zakjes. En het mooie is, je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig.

Ik hoef maar weinig woorden aan deze soep vuil te maken. Hij is lekker, stevig en vult goed en hij smaakt net zo lekker als de tomatensoep die je met een zakje maakt. Na twee dagen in de koelkast was de smaak nog sterker en vormde de soep een perfecte lunch op mijn werk.

Ingrediënten voor een halve liter soep:
– een ui, fijngesneden
– twee stengels bleekselderij, in dunne plakjes
– 500 ml kippen- of groentebouillon
– drie blaadjes basilicum, fijngesneden
– een blikje tomatenpuree
– 750 gram romatomaten, in partjes
– olijfolie
– optioneel zout en peper (heb ik zelf niet gebruikt)

Bereidingswijze:
Zet een soeppan op het vuur en verwarm de olijfolie. Voeg de ui toe en fruit kort. Doe vervolgens de bleekselderij, bouillon, basilicum, tomatenpuree en tomaten toe en breng aan de kook. Draai het vuur iets lager, doe het deksel op de pan en laat tenminste 30 minuten pruttelen.
Pureer nu de soep toet een gladde massa en voeg eventueel zout en/of peper toe. Ik vond dit zelf absoluut niet nodig. Eet smakelijk!

Tomatensoep-groente-lovetocookhealthy

Tomatensoep-tomaten-soep

4 gedachtes over “Zelfgemaakte tomatensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s