Na zelf al cruesli te hebben gemaakt, vond ik het nu tijd om mijn eigen mueslirepen te maken. Opnieuw een recept dat binnen no-time klaar is.
Als je al regelmatig bakt, zul je eigenlijk alle ingrediënten wel in huis hebben. Dus als het goed is hoef je er niet speciaal voor naar de winkel. Ik maakte deze repen even snel op een avond, zodat ik ze de volgende dag mee kon nemen naar mijn werk.
Ingrediënten:
– een ei
– 1/2 cup kokosbloesemsuiker
– 1/4 cup boter
– twee eetlepels gebroken lijnzaad
– twee cups havermoutvlokken
– twee eetlepels honing
– een cup speltbloem
– een theelepel kaneel
– 1/2 theelepel baking soda
– 1/2 cup rozijnen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden en stel in op 18 minuten.
Mix gedurende twee minuten de boter en kokosbloesemsuiker in een kom. Voeg het ei toe en mix opnieuw goed. Voeg het lijnzaad en de honing toe. Meng goed.
Mix in een aparte kom de droge ingrediënten met uitzondering van de rozijnen. Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed. Doe nu de rozijnen erbij.
Doe het mengsel in een ingevet bakblik en druk goed aan. (Het mengsel is best droog dus het gaat wel wat lastig)
Doe nu de het bakblik in de oven en bak gaar.
Laat afkoelen op een rek en snijd in repen.
Deze repen zijn brokkelig en niet heel kleverig.