Tomatensoep met geroosterde paprika

Er staan al heel wat soepen op Lovetocookhealthy, waaronder een tomatensoep. Ik vond het echter tijd worden om hiermee te variëren en maakte deze heerlijke tomatensoep met geroosterde paprika voor extra smaak.

Ik maakte deze soep een dag van tevoren, want dan trekken de smaken goed in. Wij aten er een keer van en de rest heb ik ingevroren, zodat we in het weekend een makkelijke maaltijd op tafel kunnen zetten. Het recept bevat geen ui. Ik had het niet in huis en wilde eens proberen of soep ook zonder ui kan. Nou dat kan heel goed! Hier komt het recept!

Ingrediënten voor 4 porties:
– 1 teentje knoflook
– 5 trostomaten
– 1 pot geroosterde rode paprika’s (vang het vocht op en zet apart)
– 1/2 blokje kippenbouillon
– 250 ml water
– een handje basilicum
– 1 groot blikje tomatenpuree
– olijfolie

Bereidingswijze:
Verheet een scheutje olijfolie in een soeppan, pers de knoflook boven de pan uit en fruit deze. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. Doe deze in de pan en roer even door. Doe nu het halve bouillonblokje, water, paprikavocht en de tomatenpuree in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen, doe de basilicum erbij en pureer de soep glad. Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 35 -40 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s