Tapas: Spaanse spinazietortilla

In Spanje kennen ze verschillende soorten tortilla: de tortilla francesa (omelet) en de tortilla española (met aardappelen) en daarmee kun je eindeloos variëren. Laatst maakte ik al de traditionele tortilla de patatas en deze keer maakte ik een tortilla francesa met spinazie. Lekker als lunch, maar ook ideaal als tapas. Dan snijd je de tortilla in kleine stukken en die leg je op een stuk geroosterd stokbrood met uitgesmeerde tomaat.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– twee m-formaat eieren
– 75 gram verse spinazie
– zout en peper
– olijfolie

Voor een grotere tortilla (4 personen) kun je als volgt nemen:
– 300 gram verse spinazie
– acht m-formaat eieren
– zout en peper,
– olijfolie

Bereidingswijze:
Doe de olie in een pan en roerbak de spinazie tot deze geslonken is. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg zout en peper toe voor de smaak. Doe de geslonken spinazie bij de eieren en roer goed door. Doe een beetje olie in een kleine koekenpan en verwarm op middenhoog vuur. Stort nu het spinazie-eimengsel in de pan en bak beide zijden lichtbruin. Controleer eventueel met een prikker als je niet zeker bent of hij gaar is.

Eet de tortilla warm of serveer afgekoeld tijdens een tapas avond. Eet smakelijk!

Spinazie-omelet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s