Koffiebroodjes

Ik wilde al een tijdje koffiebroodjes maken en toen mijn dochter onlangs vroeg of ik de broodjes op de verpakking van de rozijnen wilde maken had ik een excuus om ze te maken.

Ze zijn erg makkelijk te maken. Je moet alleen de banketbakkersroom vooruit maken. Ik gebruik hiervoor altijd het recept van Laura’s Bakery. Hiermee maak je de perfecte banketbakkersroom. Lees je mee hoe je ze maakt?

Ingrediënten voor 12 koffiebroodjes
– 1 rol vers bladerdeeg
– 1/2 portie banketbakkersroom naar het recept van Laura’s Bakery
– 70 gram rozijnen
– 30 gram abrikozenjam
– 100 gram poedersuiker
– 1 eetlepel water
Overig:
– 1 vel bakpapier

Bereidingswijze:
-Bereid de banketbakkersroom volgens het recept en wel de rozijnen in warm water.
– Verwarm de oven voor op 210 graden.
– Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
– Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier.
– Smeer het bladerdeeg in met de banketbakkersroom en laat een randje vrij dat je als plakrand gaat gebruiken.
– Strooi de rozijnen over de banketbakkersroom.
– Maak de plakrand nat met wat water en rol het deeg op tot een rol. Druk de plakrand goed dicht.
– Snijd nu 12 plakjes en leg de koffiebroodjes op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
– Bak de koffiebroodjes in 20 minuten goudbruin.
– Verwarm ondertussen de abrikozenjam en besmeer hiermee de koffiebroodjes zodra ze uit de oven komen.
– Laat de koffiebroodjes helemaal afkoelen en maak ondertussen de icing door het poedersuiker met het water te mengen.
– Drizzle de icing met behulp van een lepel over de koffiebroodjes, laat het opdrogen en eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 1 uur + (3 uur wachttijd voor de banketbakkersroom klaar is).

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Plaats een reactie