Broccoli cheddarsoep

Al jaren wilde ik een broccoli cheddarsoep maken nadat ik het eens voorbij zag komen op Instagram. Laatst maakte ik hem dan eindelijk. Het is calorierijke soep doordat er cheddar kaas doorheen gaat, maar laat het je niet tegenhouden om hem te maken.

De soep is heerlijk romig van smaak en daarnaast is hij in 40 minuten klaar. Lees je mee?

Ingrediënten:
– 1 stronk broccoli
– 500 ml groentebouillon (1 bouillonblokje oplossen in een 500 ml water)
– 500 ml halfvolle melk
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 30 gram bloem
– 30 gram boter
– 1 zakje cheddarkaas (150 gram)
– 75 gram geraspte wortel
– 1/2 theelepel Dijon mosterd*
– peper en zout

Bereidingswijze:
– Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
– Snijd de broccoli in roosjes.
– Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook hierin aan.
– Voeg al roerend de bloem toe en bak deze lichtbruin.
– Giet de melk er al roerend bij (neem de bodem van de pan goed mee!)
– Voeg dan de broccoli, de bouillon, mosterd en geraspte wortels toe en breng al roerend aan de kook.
– Zodra de soep kookt, zet je het fornuis zacht en laat je de soep zachtjes 15 minuten pruttelen tot de broccoli gaar is. (Het is belangrijk om bij de soep te blijven en regelmatig te roeren anders zit het aan de bodem vast.)
– Als de broccoli gaar is voeg je al roerend en beetje bij beetje de cheddarkaas toe.
– Maak de soep op smaak met peper en zout.
– Serveer de soep en eet smakelijk!**

Totale bereidingstijd: 40 minuten.
Lekker met brood en smeersels. 

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

*Ik gebruikte Marne mosterd uit de foodybox van Kroon op het werk.
** Je kunt deze soep ook van tevoren klaarmaken. Zorg dat je de soep dan al roerend opwarmt.

3 gedachtes over “Broccoli cheddarsoep

Plaats een reactie