Kip in honing mosterdsaus

In de Foodybox van Kroon op het werk* zat ook een pot mosterd van Marne. Mosterd is een veelzijdig product waarmee je ook heerlijke warme gerechten kunt maken.
Deze kip in honing mosterdsaus is daar een heerlijk voorbeeld van.
Dit recept maak je binnen 30 minuten klaar en is daarom perfect om te maken na een drukke dag.  Lees je mee voor het recept?

Ingrediënten voor 2 personen:
– 2 stukken kipfilet
– 2 eetlepels bloem
– zilvervliesrijst afgemeten voor 2 personen
– 2 eetlepels Dijon mosterd
– 1 eetlepel honing
– 200 gram slagroom
– 150 ml kippenbouillon
– 300 gram sperziebonen (vriezer)
– 1 klontje boter

Bereidingswijze:
– Snijd de kipfilet doormidden en bestrooi met peper en zout.
– Haal de stukken kipfilet door de bloem.
– Verhit de boter in de pan en bak hierin de kip goudbruin.
– Haal de kip uit de pan en leg even te rusten onder aluminiumfolie.
– Doe in de zelfde pan de mosterd en honing en roer kort door.
– Doe nu de slagroom en kippenbouillon erbij en roer opnieuw kort door.
– Leg de kip weer in de pan en laat 10-15 minuten stoven. De saus zal iets indikken.
– Kook ondertussen de rijst en sperziebonen gaar.
– Giet de rijst en sperziebonen af en verdeel over de borden.
– Maak af met de kip en de saus en serveer.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

*Ik krijg 4 keer per jaar een Foodybox van Kroon op het werk met allerlei (nieuwe) producten. 

Plaats een reactie