Bladerdeegmolentjes met rozenbotteljam

In de Foodybox herfst van Kroon op het werk zat onder andere een pot fijn gezeefde rozenbotteljam van Bonne Maman. Ik besloot dat ik er een heerlijk en makkelijk hapje mee wilde maken en hiermee heb ik gelijk het eerste kerstrecept van 2023 gemaakt.

Deze bladerdeegmolentjes met rozenbotteljam zijn super makkelijk te maken. Ze zijn mooie, vrolijke hapjes voor bij de thee of op de brunchtafel. Ik strooide er wat poedersuiker overheen om ze er extra feestelijk uit te laten zien. Lees je mee hoe je ze maakt?

Bladerdeegmolentjes-rozenbotteljam-lovetocookhealthy

Ingrediënten voor 16 stuks:
– 4 plakjes bladerdeeg
– een pot Bonne Maman fijngezeegd rozzenbottel*
– een ei
– poedersuiker

Bereidingswijze:
– Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes.
– Schep met een theelepel een beetje rozenbotteljam in het midden van ieder vierkantje.
– Snijd vanaf de puntjes met een mes richting het midden tot net voor de jam.
– Vouw telkens de linkerhoek van de deegflapjes om en naar binnen en knijp de puntjes boven in het midden samen.
– Leg de hapjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakvorm.
– Kluts het ei los en smeer de hapjes voorzichtig in met een bakkwast.
– Bak de bladerdeegmolentjes in 12 minuten goudbruin.
– Bestrooi de bladerdeegmolentjes met de poedersuiker en serveer.
– Eet smakelijk!

Totale bereidingstijd: 20 minuten.

* Je kunt ook andere jam gebruiken, zoals aardbeienjam, frambozenjam, etc.

** Je koopt Bonne Maman fijn gezeefd bij de Jumbo of Albert Heijn.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!

Een gedachte over “Bladerdeegmolentjes met rozenbotteljam

Plaats een reactie