Ik zie vaak variaties op de quiche lorraine met prei voorbijkomen en dat lijkt mij altijd best heftig zo’n prei door de quiche. Daarom besloot ik een quiche lorraine met bosuitjes te maken die ik kreeg als dank dat ik x-bedrag bij de Lidl had uitgegeven ;).
Ik was erg tevreden met het resultaat en het testpanel heeft er ook van gesmuld. Lees je mee voor het recept?
Ingrediënten voor een quiche
– een rol vers hartig taartdeeg
– 2 bosuitjes
– 250 gram spekreepjes
– 4 eieren
– 250 ml crème fraîche
– 150 gram geraspte kaas 30+
– peper en nootmuskaat
– olijfolie
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en stel in op 30 minuten.
– Bak de spekreepjes in een droge koekenpan en laat ze vervolgens uitlekken op een bord met keukenpapier.
– Meng in een kom de eieren met de crème fraîche, geraspte kaas, peper en nootmuskaat.
– Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
– Verdeel het deeg over een bakvorm en prik gaatjes in de bodem.
– Verdeel de spekjes en bosui over de bodem en stort hierover het ei-kaasmengsel.
– Bak de quiche in 30 minuten gaar.
– Eet smakelijk.
Totale bereidingstijd: 40 uur.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #LOVETOCOOKHEALTHY. Dat vind ik erg leuk!